HET Nieuwsflits februari 2019

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser

Drie nieuwe laadplekken geplaatst!

Met de komst van drie extra laadplekken in de Heibuurt zijn onze deelrijders nu echt verzekerd van een vaste laadplek. Voorheen was het weleens zoeken naar een vrije laadpaal, wat voor de deelrijders niet altijd even handig was. Maar daaraan is nu een einde gekomen. Helemaal omdat de borden bij de laadplekken heel duidelijk zijn: uitsluitend elektrische deelauto’s mogen er staan. 
De laadpalen zijn geplaatst op de Oude Loosdrechtseweg (naast de Heigalerij), op de Van Hogendorpstraat (bij de Elckerlycschool) en het Busken Huetplein.Wel zo handig allemaal, want de deelauto’s drie en vier zijn in aantocht. Een Nissan 40 KW en een Tesla M3. Meedoen? Aanmelden, meer informatie en een gratis proefrit gaat via
witho.oost@hetcooperatie.nl

Zonnedak voor VvE Tsuga

Eind deze maand liggen er honderdzeventig zonnepanelen op het dak van de Vereniging van Eigenaren (VvE) Tsuga, aan de Kolhornseweg. Hiermee stoot de VvE tweeëntwintig ton CO2 per jaar minder uit én bespaart zij een hoop geld. HET heeft Tsuga een jaar begeleid bij dit traject, tot aan de besluitvorming begin februari. Energiecoöperatie Hilverzon assisteert nu verder in de realisatie van de zonnepanelen en ondersteunt bij het onderhoud en de administratie. Zo’n traject met een VvE gaat niet over een nacht ijs. Begin 2018 besloot het VvE-bestuur, na een informatiebijeenkomst van HET, het dak te gebruiken voor het opwekken van zonnestroom. HET heeft geassisteerd bij het maken van het bestek, de offerteaanvragen en het kiezen van een leverancier.
Ook heeft HET geadviseerd over de beste manier om de zonnepanelen in te zetten. De VvE besloot om een deel van het zonnedak (50 panelen) voor de centrale voorzieningen van de VvE te gebruiken en de rest (120 panelen) voor de 15 appartementen. De levering van stroom aan de appartementen gaat via een postcoderoosmodel. Vooral het kiezen van het exacte model en de berekening van de opbrengsten van de VvE kostten overlegtijd.
HET zet een samenwerking op met nog vier VvE's. Daarbij onderzoeken we met de VvE of, naast zonnepanelen, bijvoorbeeld ook isolatie en duurzame warmteoplossingen mogelijk is. Een professionele technische opname vormt hiervoor de basis. Het rijk helpt met subsidies voor advies en maatregelen. Vrijwilliger Ruud Eggens, zelf ervaren VvE-bestuurder en bouwkundige, ondersteunt deze trajecten. Mail naar info@hetcooperatie.nl voor meer informatie.

Warmtescans erg populair

Na het paginagrote interview over HET in de Gooi en Eembode loopt het storm met de aanvragen voor de warmtescans. Onze energiecoaches hebben hun handen vol aan het afhandelen van de zesenzeventig aanvragen. Volgens onze projectleider Onno Toepoel is het nog een hele klus om alle aanvragen deze winter te verwerken. “De weersomstandigheden voor warmtescans zijn gunstig tot ongeveer eind maart. Met onze zes vrijwilligers doen we ons uiterste best om nog alle aanvragen voor die tijd te verwerken.”De rode draad door alle reacties die onze energiecoaches krijgen, is dat bewoners nu pas zien waar het huis echt zijn warmte verliest.Onno:”Bewoners zien nu op foto’s hoeveel warmte er verloren gaat via het mooie glas in lood. Hier hebben we natuurlijk veel van in Hilversum. Prachtig, maar door de koude lucht van het raam een verlaging van het comfort in de woning.” Ook zien de energiecoaches minder voor de hand liggende dingen. Zo ontdekten ze dat er bij een woning onder de vloer slecht geïsoleerde dikke oude buizen lagen. De kruipruimte was lekker warm. Geen koude voeten, maar wel een groot warmteverlies. “De meest verrassende scan was bij een woning uit 1955 waar tien jaar geleden spouwmuurisolatie was aangebracht. De warmtescan toonde dat de gevel maar zeer beperkt geïsoleerd was”.
Een mooie bijkomstigheid is dat HET dankzij de warmtescans twintig nieuwe leden telt.

AGENDA KOMENDE PERIODE
10 maart Klimaatmars Amsterdam: loop ook mee!
Vooraankondiging: voorjaars-ALV 21 mei 2019, 19.30-22.00
per direct: ben je nog niet JE van HET? Klik dan hier!
Copyright © HET cooperatie, 2019. Alle rechten voorbehouden.

U kunt ons bereiken op:
info@hetcooperatie.nl
www.hetcooperatie.nl

Wilt u uw mailvoorkeuren veranderen of deze nieuwsflits niet meer ontvangen?
U kunt uw prefentntie aanpassen of uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*