Nieuwsflits april 2019

*|MC:SUBJECT|*
View this email in your browser
HET maakt Tesla-rijden voor iedereen mogelijk: de deel-Tesla
De vierde HET-deelauto is er, en het is een racemonster: de Tesla Model 3! Na de drie Nissan Leafs (2 x 30 kW accu en 1 x 40 kW accu) werd het tijd voor variatie. Voor wie wat luxer, en bovendien op 1 accu meer dan 400 km wil rijden. Zo kan iedereen Tesla-riiden, ook als je beurs wat smaller is. 

HET-leden rijden de Tesla Model 3 voor €7 / uur + €0,25 / km. Na 19:00 halve prijs qua kilometers. Bij maandelijkse vaste inleg (abonnement) krijg je korting op zowel uur- als kilometerprijs. Hoe hoger je maandbedrag, hoe hoger je kortingspercentage. En je kunt er ook gewoon rustig mee rijden hoor. Aan de reserveer-app wordt hard gewerkt. De komende weken gaat reserveren nog even ouderwets: stuur Witho een appje met datum, begin- en eindtijd, en dan krijg je bevestiging als de auto vrij is, en de sleutel. Rijden maar!

 HET=100! (nou ja, eigenlijk al 120)

Het gaat goed met onze ledengroei! In februari diende zich het 100ste lid aan: Sabine Leijgraaf. Uiteraard lieten we dat niet zomaar voorbijgaan en kreeg Sabine van voorzitter Jos bloemen en een zaklamp die op zonne-energie werkt.

 

Sabine besloot lid te worden tijdens een informatieavond over het aardgasvrij maken van een jaren ’30 woning. Sabine: “Een initiatief als HET wil ik steunen, voor die €20,- per jaar.” Duurzaamheid zat er al vroeg in bij haar. “Ik ben een beetje een milieufreak. Van jongs af aan: dan ging mijn moeder met de auto naar de bakker en vroeg ik waarom dat niet met de fiets kon. Mijn auto heb ik zes jaar geleden weggedaan. In Hilversum doe ik sowieso alles per fiets. Buiten Hilversum reis ik vaak met de trein en gebruik ik een deelauto. Sinds kort ben ik een HET-deelautorijder. Er staat zelfs een deelauto van HET vlak voor mijn deur.” Sabine is creatief ondernemer (grafisch ontwerp) en ontwikkelt een spelvorm voor de energieavonden. Nogmaals welkom bij HET, Sabine!


En sinds het welkom voor Sabine gaat het extra snel: momenteel zitten we al op 120! De deelTesla, die sinds kort aan ons wagenpark is toegevoegd, helpt zeker mee, evenals de serie warmtescans die we uitvoeren. We gaan naar de 250 voor eind van het jaar.  

Intro nieuwe leden adviesraad
HET heeft al sinds zijn oprichting een adviesraad. Die is de afgelopen periode uitgebreid met twee nieuwe leden: -Joan van de Burgt van woningbouwcorporatie De Alliantie en Anita Keita van Versa Welzijn. Hiermee verankert HET zich nog meer in de Hilversumse maatschappij; we staan daar ten slotte middenin en zetten ons in voor een breed scala aan burgers, bedrijven en maatschappelijke organisaties. Beiden stellen zich hier kort voor.

Anita Keita is sinds oktober 2017 directeur-bestuurder van Versa Welzijn, een brede welzijnsorganisatie in Gooi en Vechtstreek. "Ik werk samen met ca 250 collega’s en 2000 vrijwilligers. Energietransitie is een thema dat in ontwikkeling is, opbouwwerkers zoeken samen met bewoners naar mogelijkheden en werken samen met burgerinitiatieven. Vanuit mijn rol bij Versa Welzijn en mijn persoonlijke visie vind ik het eervol deel uit te maken van de adviesraad van HET." 

Joan van de Burgt is sinds 1 januari 2019 directeur regio Amersfoort van woningbouwcorporatie De Alliantie, en voorheen van Hilversum. Haar drijfveer om in de adviesraad van HET zitting te nemen: "samen werken vanuit de leefwereld van bewoners aan de verduurzaming van woningen en buurten. Door het delen van kennis en ervaringen lever ik graag mijn bijdrage aan de doelen van HET. Samen op weg naar een duurzame toekomst!"

AGENDA KOMENDE PERIODE
HET voorjaars-ALV op 21 mei 2019
Bij ALV: lezingen over individuele en collectieve duurzame warmte
Kom ook en laat je inspireren over je duurzame kansen!!
Copyright © HET cooperatie, 2019. Alle rechten voorbehouden.

Je kunt ons bereiken op:
info@hetcooperatie.nl
www.hetcooperatie.nl

Wil je je mailvoorkeuren veranderen of deze nieuwsflits niet meer ontvangen?
Je kunt je preferentie aanpassen of uitschrijven van deze lijst.
 


This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*

*|REWARDS|*