Skip to main content

Via HET deelauto heb je verschillende elektrische auto’s ter beschikking. Naast de Nissan Leaf, kun je ook in een Tesla rijden. Hoe werkt HET Tesla-deelgebruik?

Als deelnemer aan HET deelauto kun je de Tesla reserveren. Ook de betaling van de Tesla gaat via de app: je koopt credits en de kilometerprijs en de prijs per uur worden door de HET deelauto-app van je credits afgehaald. HET deel-Tesla is te gebruiken vanaf €5,60 per uur en €0,20 per kilometer. Vraag wel eerst een instructierit met de Tesla aan via deelauto@hetcooperatie.nl.

Er is ook een vaste groep Tesla-deelrijders, nu bestaande uit vijf personen. Zij stemmen onderling af over de verdeling van het gebruik. Renée Postma is een van hen: “Wij, als grootste gebruikers, zijn heel blij met de Tesla, en we gunnen de andere HET deelautorijders ook het plezier om van de Tesla te genieten.”

Geen zorgen
Ze vervolgt: “Ik rijd er regelmatig mee naar Den Haag en andere vaste Tesla-deelrijders naar Zeeland. Het is heel fijn dat we zonder zorgen op en neer kunnen op één batterij. Het is heel fijn om zeker te weten dat je niet hoeft bij te laden onderweg. Dat is het fijne van de Tesla, plus dat hij heel comfortabel is; ik kom heel ontspannen aan op mijn werk.

Het is een intelligente auto, hij let mee op; zo geeft hij signaaltjes zodat je nergens tegenaan botst. Dat helpt bij de ontspanning en bij de hele beleving van de rit. Kortom: je komt ontspannen aan op je bestemming en je hebt geen zorgen.

 Ik rijd nu in een Tesla voor een belachelijk laag bedrag; ik betaal veel minder per kilometer dan dat ik bij een benzineauto zou betalen. Het is heel grappig, want vroeger stopte ik regelmatig bij de benzinepomp en nu kom ik veel minder bij de pomp. En zo kom ik dus ook veel minder in de verleiding om te snoepen. Het is dus ook nog goed voor de gezondheid!”

Meer weten?
Vraag informatie of een instructierit met de Tesla aan via deelauto@hetcooperatie.nl.
Kijk ook op hetdeelauto.nl.

Beeld: Renée Postma, gebruiker van de HET deel-Tesla.
© Foto Miché / Bastiaan Miché