Skip to main content

Energiebespaaravond

Een gezellige en informatieve avond bij een buurtbewoner thuis

Veel mensen willen wel energie besparen en een energiezuinige woning, maar weten niet waar te beginnen. Herken je dat? Kom dan naar een Energiebespaaravond: een laagdrempelige buurtbijeenkomst over energiebesparing. Het is een gezellige en informatieve avond bij een buurtbewoner thuis.

De avond wordt begeleid door een energiecoach en een facilitator. Zij kunnen vanuit hun achtergrond het gesprek goed leiden. Zij geven info over de technische kant van energiebesparing in en rondom je huis én over lifestyle aanpassingen om je energierekening nog meer naar beneden te brengen.

Waarom zou ik meedoen?
• Beter inzicht in je energierekening, waarom die hoog of laag is;
• Inzicht in te nemen acties;
• Lagere drempel om in contact te blijven met je buren over energiebesparing;
• Bezig zijn met energiebesparing kan erg leuk zijn.

Hoe werkt zo’n avond?
1. Een buurtbewoner nodigt – met support van energiecoöperatie HET – zes tot acht buren uit. Iedereen neemt zijn energierekening mee.
2. Er wordt kennis met elkaar gemaakt onder het genot van een drankje.
3. Daarna worden de energierekeningen vergeleken en de uitkomsten op een bord geplakt. Hierdoor zie je in één oogopslag hoeveel jouw verbruik is aan gas en elektra in vergelijking met je buren.
4. Aan de hand van vijftig actiekaarten gaan we tips en passende energiebesparende acties uitwisselen. De kaarten geven korte informatie per actie, de kosten en de verwachte besparing.
5. Deelnemers geven aan waarover ze meer informatie willen en de facilitator verstuurt die informatie na afloop.

Vragen of aanmelden? Mail:  energiecoaches@hetcooperatie.nl