Skip to main content

Bureauteam

voor alle dagelijkse dingen

HET: een team van vrijwilligers met een kern van professionele inzet

Wij, de mensen van HET, zijn allemaal mensen met verschillende kwaliteiten en achtergronden. Eén ding hebben we gemeen: we willen onze kwaliteiten inzetten om klimaatverandering tegen te gaan. En om te werken aan de Hilversumse energietransitie voor een schoon en leefbaar Hilversum. Samen op weg naar 100% schone energie!

Het bureauteam wordt gevormd door parttime professionals die een stukje van hun inzet betaald krijgen. Daarmee kunnen we zowel continuïteit bieden als hoge kwaliteit.

Naast het bureauteam werkt HET met veel vrijwilligers. Zonder hen zouden we ons werk niet kunnen doen op het niveau dat we bieden. Het gaat bijvoorbeeld om de energiecoaches die bij je thuis komen voor de warmtescans en energiecoachgesprekken. Ook wordt er veel vrijwilligerswerk verzet voor HET deelauto, zonnepanelen op daken, ICT-beheer, event-organisatie, eigenlijk teveel om op te noemen. En het bestuur bestaat uit vrijwilligers.

Werken voor de Hilversumse Energie Transitie? Kijk bij de vacatures.

Jeroen Pool

Projectleider innovatief laden en syseemintegratie en algemeen projectleider HET deelauto

Waarom HET? Klimaatverandering gaat sneller dan we denken. Wij (onze generatie) haalt het nog wel, maar mijn dochter en de generaties erna krijgen het erg zwaar. Niets doen is dus geen optie: we moeten aan de bak en ik draag graag mijn steentje bij.

Rick Visser

Projectleider HET deelauto

Het doel dat ik voor ogen heb is het minimaliseren van eigen autobezit en promoten van elektrisch rijden in plaats van fossiel. Ik wil iedereen verleiden de tweede auto weg te doen en misschien ook wel de eerste. Dat kunnen we bereiken door in elke straat één of meer deel-auto’s neer te zetten. Iedereen heeft dan toch altijd de beschikking over een comfortabele auto zonder uitstoot en er komt meer ruimte op straat. Dat is dubbel fijn voor de leefomgeving!

Simon Klaassen

Projectleider energiebesparing

...

Marjon Zwaving-Frantzen

Bestuursondersteuner

Ook ik draag graag mijn steentje bij aan een goed leefklimaat. Mijn twee kinderen proberen we hierin mee te nemen door ze bewustere keuzes te laten maken in het leven...De rol die ik daarin bij HET kan spelen is het ondersteunen van ons bestuur.

Remco de Vries

Technisch adviseur

Dee Timmermans

Communicatie & persvoorlichting

Klimaatverandering is de meest existentiële bedreiging van deze tijd. We stevenen af op drie graden opwarming van de aarde, met catastrofale gevolgen voor de leefbaarheid wereldwijd. Ook grote delen van Nederland zullen we moeten opgeven; volgens wetenschappers zullen we die conclusie binnen enkele tientallen jaren moeten trekken. Wie de omvang van de klimaatnoodtoestand écht beseft, kan bijna niet anders dan zich hiervoor inzetten, geloof ik.

Een goede manier om CO2-uitstoot tegen te gaan, is de versnelling van de energietransitie naar schone energie. HET biedt mooie kansen voor het klimaat en voor de maatschappij. Laten we die kansen samen heel erg snel benutten!

Edwin Janse

Automaatje HET deelauto

De reden dat ik automaatje ben geworden, is omdat het gewoon prettiger is om in een nette auto te rijden. Elke deelauto, is gekoppeld aan een vrijwilliger. Door omstandigheden, heb ik wat meer tijd over, dan een ander, en is het fijn om me nuttig te maken.

Kirsten Vollema

Automaatje HET deelauto

Begin 2022 kwam mijn autoliefde, een brandweerrode Saab 93 uit 1999 niet door de keuring. Er was zoveel aan nodig en we reden nog geen 10.000 km per jaar; het kon echt niet uit. Toen zijn we lid geworden van HET Deelauto en nu, dik een jaar later, bevalt het prima. Het idee dat we samen met de buurt een auto delen, het gevoel dat we er samen voor verantwoordelijk zijn en toch ook het idee dat er niet iemand rijk wordt van mijn autogebruik bevalt me goed.

Ik heb in dat ruime jaar nog niet één keer langer dan 8 minuten hoeven fietsen om een auto op te halen, er is altijd iemand bereikbaar als er onverhoopt iets anders gaat dan verwacht, er is geen sprake van een boete als je iets verkeerd doet en een mail wordt vriendelijk en snel beantwoord. En als klap op de vuurpijl hebben we in een jaar tijd bijna € 3.000 verdiend door geen eigen auto meer te hebben, terwijl we toch nooit zonder zitten. Kortom: ik ben enthousiast!

Dianne van Willegen

Automaatje HET deelauto

Fijn om met elkaar in de auto's van HET te rijden. Twee jaar geleden deed ik mijn eigen auto weg en rij nu met plezier in de deelauto's. We vinden het belangrijk dat de auto's er verzorgd uitzien. En dat de klusjes aan de auto geregeld en gedaan worden. Daarom ben ik automaatje geworden. Zo voel ik me nog meer betrokken bij deze manier van autorijden.

Pieter Meijer

Automaatje HET deelauto

Door automaatje te worden kan ik een bijdrage leveren aan het mooie deelauto-project van het. Daarnaast ben ik automaatje geworden van de auto het dichtst bij mijn huis, die gebruik ik dus het vaakst. Als ik er zelf verantwoordelijk voor ben weet ik zeker dat de auto op tijd naar de garage gaat en er toonbaar uitziet, dat vind ik een fijn idee. Daarnaast is de vergoeding die ik ervoor krijg natuurlijk mooi meegenomen!

Jouw foto hier? Kijk bij onze vacatures:

Vacatures

Jouw foto hier? Kijk bij onze vacatures:

Vacatures