Skip to main content

Energie besparen

Kies voor een energiecoachgesprek of een ander advies

Met een goed geïsoleerd en duurzaam huis heb je meteen een lage energierekening. Dat geeft meer ruimte in je maandbudget. En de waarde van je huis neemt toe als het duurzaam is.

Energiecoöperatie HET staat voor Hilversumse Energie Transitie. HET ondersteunt je onafhankelijk bij het maken van plannen voor verduurzaming. Hoe doe je dat op een verantwoorde wijze? Bekijk hier hoe HET kan helpen bij energiebesparing: 

Zo adviseren wij bij energiebesparing:

Warmtescan

Heeft u een (redelijk) goed geïsoleerd huis en lastig verklaarbare kou-/tocht klachten? Met een warmtecamera kijken we naar energielekken in de woning: waar komt kou naar binnen en gaat warmte naar buiten?

Meer over warmtescan

Energiecoachgesprek

In een energiecoachgesprek hoor je hoe je de woning energiezuiniger en comfortabeler kunt maken. Na een energiecoachgesprek ben je bewust van wat eenvoudige aanpassingen in huis en gedrag op kunnen leveren.

Meer over een energiecoachgesprek

Gasvrij wonen

HET werkt sinds 2021 samen met Thuisbaas. Thuisbaas verzorgt maatwerk, van A tot Z. Van het advies tot en met de uitvoer zorgt Thuisbaas voor een volledig gasvrije en vaak energieneutrale woning.

Meer over gasvrij wonen

Maatwerkadvies voor VvE’s

VvE’s zijn gewend naar hun onderhoud te kijken, via het MJOP. Je kunt het onderhoud ook duurzaam doen. HET bespreekt wat de mogelijkheden en wensen zijn en doet op basis daarvan een gericht adviesaanbod.

Meer over VvE's

Maatwerkadvies voor VvE’s

VvE’s zijn gewend naar hun onderhoud te kijken, via het MJOP. Je kunt het onderhoud ook duurzaam doen. HET bespreekt wat de mogelijkheden en wensen zijn en doet op basis daarvan een gericht adviesaanbod.

Meer over VvE's

Financiering

Een financieel adviseur geeft uitleg over de financieringsmogelijkheden voor de duurzaamheidsmaatregelen.

Meer over financiering

Collectieve inkoop isolatie

Verduurzaming begint met isolatie. Via Collectieve inkoop isolatie kun je tegen voordelige prijzen isolatie laten uitvoeren.

Meer over Collectieve inkoop isolatie

Duurzame lokale warmte

Wat is er nu mooier dan zelf, en met elkaar, zorgen voor je eigen energie. We kennen dat al van wind (samen een windmolen beheren) en zon (gezamelijke zonneparken); je bent dan zelf baas over je eigen duurzame energie. Niet meer afhankelijk van wie dan ook, en zeker niet van grote multinationale energiebedrijven die vooral naar hun eigen beurs kijken. Dat gaan we in Hilversum ook doen met lokale duurzame warmte. Lokaal, schoon en eigen.