Skip to main content

Gemeente Hilversum en HET Coöperatie starten een proef met deelauto’s in de Vitusbuurt. Bewoners kunnen tot en met december 2023 zeer voordelig gebruikmaken van de deelauto’s van HET. Op 11 oktober om 11.30 uur ontvangen de eerste deelnemers een VIP Zilver abonnement van HET deelauto, uitgereikt door wethouder Bart Heller.

De Vitusbuurt, aan de rand van het centrum van Hilversum, kampt al geruime tijd met een hoge parkeerdruk. Om de parkeerdruk te verminderen en de leefruimte te vergroten, worden deelnemers  gestimuleerd om hun eigen (tweede) auto weg te doen. Deelnemers krijgen een gratis VIP Zilver abonnement van HET deelauto, waarmee zij tegen een zeer voordelig km- en uurtarief kunnen rijden. Zij kunnen geheel vrijblijvend deelnemen aan deze proef; het gemak van deelauto’s leren kennen en ervaren of het iets voor ze is. Bewoners die na de proef besluiten hun (tweede) auto weg te doen krijgen een rijtegoed van 150 euro bij HET deelauto.

HET deelauto stelt drie auto’s ter beschikking voor deze proef: twee Renault Twingo’s en een Nissan Leaf. De gemeente plaatste een laadpaal aan het Wandelpad nabij de Roosendaalstraat, met twee aansluitingen voor twee auto’s. En nog een laadpaal aan de Oude Amersfoortseweg. Ook deze paal heeft twee aansluitingen: één voor de HET deelauto van het project en één extra voor de bewoners van de buurt.

Deelnemers die dat willen, kunnen gedurende de proef hun eigen auto gratis overdekt parkeren in de parkeergarage van Gooiland. Deze deelnemers krijgen een rijtegoed van 100 euro bij HET deelauto ter compensatie voor de vaste autokosten (wegenbelasting en verzekering). Bewoners zijn ook vrij om hun eigen auto in de straat te parkeren.

Na de proef
De deelauto’s blijven na afloop van de proef beschikbaar voor bewoners. Deelnemers die er na de proef voor kiezen hun (tweede) auto weg te doen, ontvangen als welkomstcadeau een rijtegoed van € 150,- bij HET deelauto. Ze mogen dan gebruikmaken van alle veertien HET deelauto’s in Hilversum. Ze worden dan lid van HET Coöperatie voor € 2,- per maand en kunnen vervolgens kiezen of ze bij HET deelauto gaan rijden met of zonder een abonnement.

Duurzame mobiliteitsoplossing
Deze proef is onderdeel van de inspanningen van de gemeente om de parkeerdruk te verminderen en maakt deel uit van het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit 2040 van Hilversum, waarbij de gemeente zich richt op deelvervoer als duurzame mobiliteitsoplossing voor de toekomst.

Aanmelden voor de proef:

Er doen nu zeventien huishoudens mee met de proef en er is nog plek. Meedoen? Stuur dan een e-mail met je naam, adres en telefoonnummer naar deelauto@hetcooperatie.nl. Iedereen die de brief van HET Coöperatie en de gemeente hierover in de bus heeft gehad, kan meedoen. Ook bewoners die niet in het bezit zijn van een auto.

Meer informatie:

Bekijk de Veelgestelde vragen Vitusbuurt proef deelauto’s

Kijk op hetdeelauto.nl