Skip to main content

Op 29 april  houdt Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, een lezing over lokaal klimaatbeleid en de Thuisbaas-aanpak om je huis te verduurzamen. HET Coöperatie en Thuisbaas helpen je samen bij het verduurzamen van je huis, nu met een extra steun in de rug.

HET en Thuisbaas werken in 2021 samen om drie bestaande Hilversumse huizen volledig aardgasvrij te maken. Hiervoor kun je je nog aanmelden. Met de Thuisbaas-aanpak wordt je huis in één slag aardgasvrij of daarvoor geschikt. De weg naar een aardgasvrije woning is niet makkelijk, maar Thuisbaas heeft een aanpak die succes heeft. Recent werd Thuisbaas nog als voorbeeld aangehaald in de Gooi- en Eembode.

Meld je aan en ontvang een extra steun in de rug
Dit jaar krijg je een extra steun in de rug: de technische opname kost je niets als je het renovatietraject laat uitvoeren, en maar €300,- (normaal €950,-) als je toch besluit dat niet te doen.
De stappen zijn grofweg: een eerste verkennende kennismaking in een 20-minutengesprek, waarna je beslist of het aantrekkelijk, haalbaar en betaalbaar is. Daarna vindt een technische opname plaats, waarin het voorstel ‘aardgasvrij’ voor je huis wordt gemaakt. Als je daar ‘ja’ tegen zegt, is dat advies gratis, en wordt je huis conform het advies in één slag verduurzaamd. Dat vergt een werkweek, waarin de ervaren verbouw- en installatiepartners van Thuisbaas alles uitvoeren.

Maar je kunt ook enkel het advies ontvangen en de verduurzaming verder zelf oppakken. Dan kost het advies je 300 euro en kun je de maatregelen zelf naar eigen tempo en inzicht uitvoeren, met je eigen leveranciers. Je blijft dus zelf altijd aan het stuur.

Ervaringen
De mensen van Thuisbaas houden zich al jaren bezig met het begeleiden en uitvoeren van gedegen en effectieve klimaatrenovaties. Over de opgedane ervaringen en bereikte resultaten kun je hier meer lezen: je bent niet de eerste, velen gingen je al voor.

Lezing Marjan Minnesma 29 april
Op 29 april (van 19.30 tot 21.00) geeft Marjan Minnesma uitleg over de kansen en meerwaarde van de Thuisbaas-aanpak.  Zet in je agenda en haak aan. De link om de lezing online te volgen, staat op HETcooperatie.nl/agenda.

Urgenda-vonnis
HET en Thuisbaas kunnen deze pilot onder gunstige voorwaarden uitvoeren, als een van de maatregelen vanuit het bekende Urgenda-vonnis. Thuisbaas is onderdeel van de klimaatorganisatie Urgenda, onder meer bekend van het vonnis tegen de staat. Dat vonnis heeft ertoe geleid dat het Rijk extra middelen heeft verschaft om met Thuisbaas meer huizen aardgasvrij te maken, ook in Hilversum.