Skip to main content

Bijna vijftig bewoners bezochten de informatiemarkt Isoleren en Verduurzamen, een initiatief van energiecoöperatie HET en HilverZon. Zij lieten zich informeren over mogelijkheden om de woning te verduurzamen, collectieve inkoop Isolatie en bewonersinitiatief Ver-KEN in Kerkelanden. Ook deelden zes Hilversummers die hun eigen huis al vergaand hebben geïsoleerd, hun ervaringen met de bezoekers.

Bezoekers konden bij drie ondernemers hun licht opsteken over isolatiemogelijkheden. Elke ondernemer heeft hiervoor zijn eigen aanpak en er viel dus voor iedereen daadwerkelijk iets te kiezen. Ook bood de markt volop ruimte voor verbinding tussen bewoners onderling. De mensen achter Ver-eniging Kerkenlanden Energie Neutraal (Ver-KEN) en het bewoners-/straatinitiatief aan de Zwinglilaan wisten veel bezoekers te inspireren.

Fleur Boesveldt en Zander Snel waren enkele van de enthousiaste Hilversummers die hun eigen huis hebben verduurzaamd. Zij gaven op de markt een presentatie van de maatregelen die zij hebben genomen. Samen met vijf andere Hilversumse voortrekkers kregen ze veel bezoekers enthousiast om ook klimaatvriendelijk te investeren in het eigen huis.

Collectieve inkoop – doe mee
Huiseigenaren hebben zich op deze markt ingeschreven voor de collectieve inkoopactie Isolatie van Energie Verbonden, de koepel van samenwerkende energiecoöperaties in het Gooi, waaronder HET en HilverZon.

Collectief inkopen van isolatiemaatregelen levert bewoners een prijsvoordeel op. Kijk op deze link voor meer informatie.

Inschrijven en meedoen kan nog.