Skip to main content

Woningbezitters kunnen tijdelijk gebruik maken van een verhoogde subsidie voor goede isolatie van hun woning. Met die tijdelijke verhoging krijgt een huiseigenaar ongeveer 30 procent van de kosten terug.

De subsidie Energiebesparing Eigen Huis bestaat sinds september 2019 en is onderdeel van het klimaatakkoord. De subsidie is normaal 20 procent van de kosten. Maar tussen 1 juni en 31 december 2020 krijgt een woningeigenaar tijdelijk ongeveer 30 procent terug op de kosten. Het kabinet wil huiseigenaren en VvE’s in deze onzekere tijden zo extra helpen bij het verduurzamen van hun woning.

Veel oudere woningen zijn deels al geïsoleerd, maar er valt nog veel te verbeteren. Bij oudere huizen ontbreekt vaak gevel- en vloerisolatie. Dakisolatie komt regelmatig voor, maar de isolatiewaarde is meestal matig. Veel ramen hebben het matig isolerende dubbel glas, maar geen hoogrendementsglas (HR++ glas).

De subsidie is bedoeld voor eigenaren die zelf in hun huis wonen. Ze kunnen subsidie aanvragen als ze twee of meer isolatiemaatregelen nemen. Maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen zijn onder meer isolatie van dak, gevel, vloer en hoogrendementsglas. Voor Verenigingen van Eigenaren is er een aangepaste regeling.

Energiecoachgesprek
Ontvang nu gratis een energiebespaarbox ter waarde van €65,- bij een energiecoachgesprek via HET. In een energiecoachgesprek hoor je hoe je de woning energiezuiniger en comfortabeler kunt maken.