Skip to main content

HET gaat samen met Thuisbaas Hilversumse huizen aardgasvrij maken. HET werkt al jaren aan verduurzaming van bestaande woningen in Hilversum, met de inzet van energiecoaches en EPA-adviseurs. Dat doen we ook voor VvE’s. In 2021 gaat HET dit verder uitbouwen in samenwerking met Thuisbaas van Urgenda. HET zet in op minimaal drie effectief verduurzaamde huizen. En dan ook van het aardgas af.

Goede voorbeelden van aardgasvrije huizen
Thuisbaas heeft met de door hun ontwikkelde integrale aanpak al honderden huizen aardgasvrij gemaakt. Bekijk hier de aansprekende voorbeelden. Doorgaans gaat het om een combinatie van warmtepomp, laagtemperatuur radiatoren, infrarood, betere isolatie en zonnepanelen. Doel is zowel aardgasvrij als energieneutraal.

Dat kost wat, maar levert ook veel op; voor het milieu, maar ook voor de uitgaven. Je energierekening gaat richting weinig tot nul. De kunst is om dat goed te financieren, via subsidies, leningen en andere bronnen. HET kan hierover adviseren.

Gunstig verduurzamen
Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door extra middelen die vanuit het Urgenda vonnis door de regering beschikbaar zijn gesteld, om versneld alsnog de CO2-reductiedoelen te halen. Je kunt dus onder gunstige condities de eerste stapjes in dit traject zetten.

Interesse?
Heb je interesse  in een aardgasvrij huis? Meld je dan aan via info@hetcooperatie.nl