Skip to main content

HET deelauto biedt sinds 1 mei pakketten op maat aan. HET wil hiermee de tarieven beter laten aansluiten op het rijgedrag van de deelrijders. Meer maatwerk dus. De pakketten passen binnen de tendens van HET deelauto om meer service te bieden. Om de Hilversumse autorijders nog beter van dienst te zijn, werkt HET ook aan een stadsbrede dekking. Iedereen die een HET deelauto in de straat wil, kan zich melden bij HETdeelauto.nl.

Nog voordeliger rijden
Ongeveer de helft van alle HET-leden maakt gebruik van de elektrische HET deelauto’s. HET gebruik van een deelauto is voordelig en aantrekkelijk voor mensen die soms, af en toe of geregeld een auto nodig hebben.

Je bent meestal veel goedkoper uit met een deelauto dan met een eigen (tweede) auto. Veel kosten vallen namelijk weg, zoals de aanschaf van de auto; APK-keuringen; reparaties en wegenbelasting.

De tarieven van HET zijn zeker concurrerend met andere aanbieders. En met de keuze voor een van de pakketten, kun je nóg voordeliger rijden. Omdat de pakketten aansluiten bij de variaties in rij-intensiteit, kun je kiezen voor een pakket dat het beste bij jou past.

De pakketten
Met een pakket kun je bepalen wat het beste bij jou past. Op die manier maakt HET Coöperatie deelrijden nog aantrekkelijker.

  • Pakket Vrij: dit is aantrekkelijk als je maar (heel) soms rijdt. Je kunt altijd alle deelauto’s gebruiken zonder maandelijkse vaste lasten. Rijd voor €5,-/uur en 26 ct/km of nog voordeliger met een bundel.
  • Pakket Af en toe: Voor een beperkt maandtarief (30 euro) rijd je tegen een lager uur en kilometertarief van €4,-/uur en 23 ct/km.
  • Pakket Geregeld: Voor een iets hoger maandtarief (75 euro) wordt het rijden voor €3,-/uur en 20 ct/km wel heel erg voordelig.Lees meer over welk pakket bij jou past ophetdeelauto.nl

Meer service; meer auto’s
De pakketten passen binnen de tendens van HET deelauto om de service steeds beter aan te laten sluiten op de wensen van de Hilversumse autorijders. Om de rijders beter van dienst te zijn, werkt HET er ook aan om verspreid over heel Hilversum deelauto’s aan te bieden. De planning om per 1 juli 2021 op negen deelauto’s te hebben, is nu al gehaald. De doelstelling is om twintig auto’s te hebben aan het eind van het jaar. Als het gebruik zich zo blijft ontwikkelen en het aantal rijders blijft groeien, dan kan dat doel gehaald worden.

Om nieuwe rijders kennis te laten maken met HET deelauto, organiseren wijkbewoners samen met HET deelauto kijkmiddagen en kunnen mensen een proefrit maken. De bewoners van verschillende wijken, zoals Kerkelanden en de Astronomische buurt, willen met allerlei promo-activiteiten de belangstelling van hun medewijkbewoners wekken. Als er minstens vier belangstellenden zijn, wordt er gekeken of er in de buurt een HET deelauto geplaatst kan worden.

HET deelauto ook bij jou in de straat?
Kijk op het stadskaartje waar al auto’s staan. Wil je ook een HET deelauto om de hoek? Laat dit dan weten aan deelauto@hetcooperatie.nl

Beeld: HET deelauto proefdag in Kerkelanden