Skip to main content

Gunstige duurzaamheidsleningen Hilversum

Woningeigenaren in Hilversum kunnen bij de gemeente een gunstige lening aanvragen voor energiebesparende maatregelen. Denk aan isoleren, zonnepanelen of dubbel glas. Appartementenbewoners kunnen samen een stimuleringslening aanvragen. De gemeente stelt een extra bedrag van een miljoen euro beschikbaar voor deze duurzaamheidsleningen.

Met dit extra bedrag wil de gemeente bewoners extra stimuleren om hun daken vol te leggen met zonnepanelen en hun huizen beter te isoleren. 379 Hilversumse huiseigenaren gingen hen al voor. Zij sloten tegen een gunstig tarief en gunstige voorwaarden een duurzaamheidslening af van gemiddeld 6.500 euro om hun woning te verduurzaamden.

Goed voor klimaat, comfort en portemonnee
Wethouder Bart Heller (Klimaat en Energie): “We helpen Hilversummers graag bij het verduurzamen van hun woning. Veel van die energiebesparende maatregelen verdienen zichzelf binnen enkele jaren terug, maar niet iedereen heeft het geld hiervoor klaarliggen. Zeker nu niet. Een duurzaamheidslening kan dan uitkomst bieden.” Met het extra geld kunnen Hilversummers nu weer leningen afsluiten om hun woning te verduurzamen. Heller: “Dat is goed voor het klimaat, voor hun wooncomfort en hun portemonnee!”

Met de uitgezette leningen was het gemeentelijk duurzaamheidsfonds (dat al 2 miljoen in kas had) al bijna leeg. Met de verhoging van het fonds met 1 miljoen euro kunnen meer particuliere huiseigenaren en VvE’s financiering rondkrijgen om hun woning te verduurzamen. Het leenbedrag voor particulieren bedraagt tussen de 2.500 euro en 25.000 euro per woning. Voor VvE’s geldt een maximum van 250.000 euro per VvE.

Kleine en grote verduurzamingsmaatregelen
Deze duurzaamheidslening is dus bedoeld voor middelgrote en grote leningen. Voor de kleine maatregelen loopt daarnaast de RRE; de Regeling Reductie Energiegebruik: alle huiseigenaren in Hilversum kunnen een gratis energiecoachgesprek krijgen, inclusief een voucher voor het besteden van 65 euro aan materialen als tochtstrip, radiatorfolie en dergelijke.

Meer informatie en aanvragen Gemeentelijke Duurzaamheidsleningen

Deze leningen lopen via het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland, SVn