Skip to main content

Hilversum telt ruim 1200 e-auto’s, maar wat veel Hilversummers nog niet weten, is dat bij Theater Santbergen, in het centrum van Hilversum, de innovatieve laadpaal van HET Coöperatie staat. Die werkt op zonnestroom van het dak van Santbergen.

Elektrisch rijden is al schoon, maar met zonnestroom superschoon. En lokaal opgewekt. Daarnaast levert deze lader ook terug aan Santbergen. Als de rijder dat goedvindt, kan de stroom uit de accu (bijvoorbeeld overdag geladen met zon) ’s nachts gebruikt worden door de bakkerij in het pand.

Bovendien is deze lader op gelijkstroom en dus supersnel. Laadt een gewone lader van 11kW (de normale Pitpoint AC-laders in Hilversum) zo’n 3 tot 6,6 kW per uur, de HET-lader haalt bijna 10kW per uur; dat is dus twee tot drie keer zo snel.

Al met al kent deze laadpaal vele voordelen dus! En hij is niet alleen in gebruik voor de e-deelauto’s van HET Coöperatie maar kan ook gebruikt worden voor jouw eigen e-auto.

Meer weten?
Scan de QR-code voor en uitgebreidere toelichting.

Lees meer:
Met unieke zonnelaadpaal heeft Hilversum primeur
HET nieuwe laden

Beeld:
Gedeputeerde Jeroen Olthof en wethouders Annette Wolthers en Bart Heller openen de unieke laadpaal in Hilversum. (Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché)