Skip to main content

Er zijn weer twee nieuwe e-deelauto’s in Hilversum! Voor bijna alle inwoners uit Hilversum geldt nu dat een HET deelauto altijd dichtbij is. Er staan nu negen auto’s op de kaart: acht Nissan Leafs en een Tesla. Elektrisch deelrijden wordt zo steeds laagdrempeliger.

HET deelauto is behalve dichtbij en gemakkelijk, ook vaak veel voordeliger dan een eigen auto of een auto huren. En hoe meer deelnemers er zijn, hoe meer schonere en rustigere straten in Hilversum.

Rick Visser van HET deelauto: ‘We hebben er even op moeten wachten, maar ze zijn er! Twee Nissan Leafs met een extra grote accu, zodat ze tot wel 40 procent grotere actieradius hebben. Ze komen mooi op tijd: begin december kregen we van de gemeente te horen dat er voor ons een eigen plek met eigen laadpaal is geregeld tegenover de hoofdingang van het Raadhuis. Een mooie zichtbare plek, die onderstreept dat de gemeente ons initiatief een warm hart toe draagt.’

Hij vervolgt: ‘De nieuwe auto’s zijn ook een mooi antwoord op de vraag van een initiatiefgroep in het Raadhuiskwartier, onder leiding van Marcel Verboom, die ons heeft gevraagd een auto bij hen in de buurt te zetten. Datzelfde geldt voor een groep bewoners van de Oude Amersfoortseweg. Maarten Smeets is daar heel actief aan het werven geweest. Volgens hem is er in die buurt veel belangstelling voor deelauto’s. Nou, die kans geven we ze graag!’

Ook een HET deelauto in jouw buurt?
Ben je met vier buurtgenoten (of meer) die een HET deelauto willen rijden? Vraag dan of het team van HET deelauto kan bekijken of er in jullie buurt/straat een deelauto geplaatst kan worden.
Kijk op hetdeelauto.nl of mail deelauto@hetcooperatie.nl.

Beeld: de standplaatsen van HET deelauto