Skip to main content

HET deelauto is geland in Kerkelanden! In Hilversum rijden nu twaalf elektrische HET deelauto’s, met meer dan 220 rijders. En nu dus ook in Kerkelanden.

 Het gaat om twee auto’s in Kerkelanden:

  • Een nieuwe Nissan Leaf 40kW; deze heeft een bereik van 180-220 km met volle accu;
  • Een Nissan Leaf 62 kW. Deze heeft een rijbereik van zo’n 320-350 km

Totdat er vaste HET deelauto-laadpunten zijn aangewezen door de gemeente, kunnen de auto’s bij elke laadpaal in Kerkelanden worden geparkeerd om op te laden. De voorkeur gaat uit naar de laadpalen op de parkeerplaats van het winkelcentrum (bij de Lidl voor, of bij de Koepel). Maar als die bezet zijn kunnen ook de andere laadpalen worden gebruikt; zie het kaartje.

Meer ruimte, voordeliger en beter voor het klimaat
We zien je graag tegemoet als deelrijder: hoe meer rijders, hoe sneller we het aantal auto’s kunnen uitbreiden. En dat willen we! Omdat elektrisch deelrijden ruimte scheelt, schoon is, doorgaans goedkoper en ook nog eens sociaal. Samen maken we Hilversum duurzaam!

Een deelauto vervangt doorgaans vijf tot tien auto’s in de straat. Er ontstaat dus meer ruimte. Qua geld: een benzineauto die minder dan 10.000 km rijdt per jaar, is erg duur vanwege de benzineprijzen en de vaste lasten, zoals wegenbelasting en verzekeringen. Qua CO2-uitstoot: een benzineauto stoot per jaar zo’n 2.500-3.000 kg uit. Dat is wel twee tot drie keer het gewicht van de auto, en dat elk jaar!

En wat zijn de kosten? Per uur betaal je 5 euro, en per kilometer 26 cent. Dus als je 3 uur naar Amsterdam gaat, ben je (3 x 5,-) + (60 x 0,26) = 30,60 euro kwijt. En dat voor huis-tot-huis elektrisch rijden.

In de app
Als een proefrit je bevalt, word je lid van HET en krijg je de app op je telefoon. Je kunt dan zelf reserveren en de auto open en dichtdoen. De app rekent ook ‘vanzelf’ af: je stort een tegoed op de app, en wat je rijdt wordt daar direct op afgeboekt. In de app zie je welke auto waar precies staat. Ook zie je het rijbereik en de oplaadgraad van de accu.

Meehelpen?
HET deelauto in Kerkelanden wordt mogelijk gemaakt door de Werkgroep elektrisch autodelen Kerkelanden. Met ondersteuning van HET Coöperatie, Provincie Noord-Holland en Gemeente Hilversum. Wil je graag meehelpen om HET deelauto tot een succes te maken in de wijk? De werkgroep van wijkbewoners kan nog versterking gebruiken. Alle hulp is welkom. Zo kun je meedenken over promoacties of meehelpen met flyeren in je eigen hofje of straat. We komen graag met je in contact. Mail: deelauto@hetcooperatie.nl

Hoe gebruikmaken van HET deelauto?
Meer informatie en aanmeldformulier vind je op hetdeelauto.nl of mail voor een proefrit naar: deelauto@hetcooperatie.nl

Lees en beluister meer:
over waarom HET deelrijden wel goed loopt in Hilversum