Skip to main content

Voortbouwend op het ontwerp voor een zonneparkeerplaats in Kerkelanden is HET in gesprek gegaan over een vergelijkbaar project op de Mussenstraat, in Hilversum Oost. Dat leidde tot een serie gesprekken met alle vastgoedpartners op de Werf. Die zijn vervolgens gaan samenwerken onder de vlag Vereniging Duurzaam Werfgebied, VDW.

En met die VDW hebben we een plan opgesteld om te komen tot een ontwerp voor een volledig duurzaam bedrijventerrein. Eigenlijk net zoals voor Kerkelanden, maar dan voor het Werfgebied. Met steun van de gemeente Hilversum, het Stadsfonds en met eigen middelen van de partners in VDW en van HET, voeren we tussen nu en voorjaar-zomer die voorstudie uit.

Dit geeft een mooie opstap om met een geïntegreerde aanpak van de lokale energietransitie te komen. We zijn erg blij met de actieve rol van de vastgoedpartners in het gebied; het samenwerken geeft een brede basis voor latere realisatie. Want ‘the proof of the pudding is in the eating’ ten slotte; met realisatie besparen we de echte tonnen CO2-uitstoot.

Beeld: Partners VDW, Raoul van de Wetering, Maaike Hanegraaf-Oud en Peter Driessen

Beeld 2: Afkadering Werfgebied